Dinafem Santa Sativa

Dinafem Santa Sativa

23,00 €
Z DDV

Ena prvih sativa dominantnih sort v Dinafemovem katalogu

Št. semen
Količina

Santa Sativa ima čast, da je bila ena prvih sativa dominantnih sort konoplje v katalogu Dinafem Seeds. Mogoče je zato ta hibrid z okusom Haze, križanec med Haze#1 in Skunk x Northern Lights, ena izmed najbolj priljubljenih sort med Dinafemovimi gojitelji. K temu seveda prispevajo tudi njena moč, robustnost, velik donos, živahna rast in seveda potenca. Vse te lastnosti jo naredijo klasiko, ki je obvezna v zbirki vsakega ljubitelja sativa dominantnih hibridov.

Morfologija

Santa Sativa je čudovita rastlina, ki je znana po svojih dimenzijah, enostavnosti gojenja in velikem pridelku. S srednje veliko internodalno razdaljo in precej izrazitim in robustnim izgledom je zelo podobna drugim hibridom, kot sta na primer Moby Dick ali White Siberian. Primerna internodalna razdalja izboljša zračnost, čeprav ima široke liste, bolj podobne indicam. Santa Sativa pokaže svojo sativa moč z izjemno vertikalno in horizontalno rastjo ter ustvari videz, ki je daleč od preklastega izgleda čistih sativ. Dejansko je tako robustna, da kljub višini in veliki produkciji med cvetenjem ne potrebuje opore.

Donos

Dinafem Santa Sativa ustvari obilen pridelek debelih, podolgovatih in izjemno smolnatih cvetov, ki dozorijo po 70-80 dneh cvetenja. Donos v zaprtih prostorih doseže 500g/m2, na prostem pa do 1300g na rastlino.

Aroma in okus

Haze aroma Santa Sativa je zelo intenzivna in prodorna, z notami borovcev, lesa, limone, cedre in kadila. Nianse postanejo po staranju še intenzivnejše, pri okušanju pa mešanica pridobi popolnoma nove, sveže in aromatične cvetlične pridihe.

Efekt

Občasni uživalci in uživalci nevajeni sort z veliko THC morajo biti pri uživanju Santa Sativa zelo previdni, saj je zelo močan hibrid. Sativa dominanca ustvari zelo evforičen možganski učinek, ki se prevesi v izjemno telesno sproščujoč občutek. Previdno!

Vzgoja

Ena največjih prednosti Santa Sativa je, da je zahvaljujoč živahni rasti zelo enostavna za vzgojo. Edina lastnost, ki bi lahko malo zakomplicirala gojenje, predvsem v growboxu, je količina prostora, ki ga potrebuje. Lahko bi rekli, da zahteva enake pogoje kot Moby Dick. Obe potrebujeta veliko prostora, svetlobe in predvsem gnojil, če želimo zadovoljiti njune potrebe. V zameno pa te požrešne rastline gojitelja nagradijo z obilico močnih cvetov. Zato pri Santa Sativa ni treba varčevati z gnojili, temveč jo oskrbeti z vsem kar potrebuje.

Pri gojenju v zaprtih prostorih se, kot že omenjeno, ne sme pozabiti, da se Santa Sativa precej razteguje, da dobi čimveč svetlobe. Če želite bolj zmerno velikost je priporočljivo, da traja faza rasti največ tri tedne. Dobra novica je, da ima izjemno živahno rast in na koncu cvetenja ne potrebuje opore.

Edina negativna lastnost je dolžina faze cvetenja. Na prostem, v suhih, sredozemskih podnebjih je pripravljena na žetev konec oktobra ali začetek novembra. V zaprtih prostorih, indoor, raste zelo hitro, dokler se ne prične cvetenje. Nato pa potrebuje nekoliko več časa, med 70 in 80 dni. Nekateri jo pustijo cveteti še nekaj dodatnih dni, da povečajo količino smole.

Lastnosti

  • Tip: feminizirana, fotoperiodna
  • Vrsta: 30% indica, 70% sativa
  • Genetika: Haze#1 x (Skunk x Northern Lights)
  • Primerna za: indoor in zunaj
  • Cvetenje: 10-11 tednov
  • Čas žetve: konec oktobra/začetek novembra
  • Donos indoor: 500g/m2
  • Donos zunaj: 1300g/rastlino
  • Višina zunaj: 4,5m
  • THC: 16-20%

Uradna stran izdelka: Dinafem Santa Sativa

Uradna stran proizvajalca: Dinafem

.

Zaradi velikega povpraševanja niso vsa semena vedno na zalogi! V primeru, da semen ali izbrane opcije ni na zalogi, vas bomo na e-mail ali po telefonu obvestili o roku dobave.

.

Zbirateljska semena pošiljamo ločeno od ostalih artiklov iz ponudbe!

Vsa semena konoplje so namenjena v zbirateljske namene. Gojenje konoplje je v Republiki Sloveniji prepovedano. Podatki o posameznih lastnostih semen so izključno informativne narave.

Podjetje UFS d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti v primeru zlorabe semen.

Sorodni izdelki