Filtriraj po

CMH sijalke

CMH sijalke so 10-20% bolj učinkovite od klasičnih MH sijalk in imajo tudi boljši barvni spekter od klasičnih sijalk, zato so posebej primerne za vzgojo vseh vrst rastlin.

CMH sijalke imajo veliko boljši "color rendition" (80-96 CRI). V praksi to pomeni, da je njihova svetloba veliko bolj podobna naravni svetlobi, zato je prava barva objektov, vključno z rastlinami, bolje vidna.

Slabost CMH sijalk je visoka delovna temperatura, saj šele takrat oddajajo optimalen spekter. Če jih uporabljamo v običajnih zračno hlajenih (Cool Tube) reflektorjih, se lahko zgodi, da bo delovna temperatura prenizka, temu primeren pa bo tudi rezultat. Zato deluje večina CMH sistemov brez aktivnega hlajenja, kar jih naredi še posebej primerne za vzgojo rastlin v velikih prostorih, kjer odvajanje odvečne toplote ne predstavlja velikega problema.

Za DE (Double Ended) CMH in HPS sijalke, ki se jih prav tako ne sme aktivno hladiti, pa obstajajo posebni reflektorji z dvema komorama, kjer se odvaja samo vroč zrak, ki se na podlagi konvekcije nabira v zgornji komori, sama sijalka pa deluje v optimalnih pogojih v spodnji komori.

Preberi več