ONA

ONA

Filtriraj po

ONA

ONA rešitve za nevtralizacijo vonjav so najbolj prepoznavne in uporabljane na trgu. ONA ponuja več različnih oblik - Block, Gel, Spray, Mist,... in več različnih vonjav, med katerimi so najpopularnejše ProFresh Linen in Apple Crumble. Izdelki so zaradi organske sestave in skrbne formulacije varni za uporabo v vseh prostorih, kjer se zadržujejo ljudje ali domače živali

Znanost ONA produktov

Izdelki za nevtralizacijo vonjav ONA so rezultat kompleksnih formulacij in predstavljajo različne spojine z različnimi funkcionalnostmi, tako strukturnimi, kot kemičnimi. Tehnologija za ONA izdelki je nastala pred več kot 25 leti, ko je izumitelj ugotovil, da terpeni, ko se razpršijo v okolje, zmanjšajo neprijetne vonjave. Nadaljnje raziskave so pokazale, da vonjave niso bile samo prikrite, ampak trajno odstranjene. Rezultat je bil niz specializiranih preparatov, ki učinkovito in trajno odstranijo širok spekter organskih in anorganskih vonjav.

ONA izdelki so zasnovani tako, da nimajo škodljivih vplivov na okolje. Proizvajajo se pod strogim nadzorom kakovosti, kar zagotavlja varen in nestrupen izdelek. Sestavine, ki se uporabljajo pri izdelavi ONA produktov, so splošno priznane kot varne in se že dolgo uporabljajo v živilski in kozmetični industriji.

Terpeni

Terpeni so v naravi zelo razširjeni, predvsem v rastlinah kot sestavni del eteričnih olj. Veliko terpenov je ogljikovodikov, najdejo pa se tudi druge spojine, ki vsebujejo kisik, kot so alkoholi, aldehidi ali ketoni (terpenoidi). Njihov gradnik je ogljikovodik izopren.

Značilnosti terpenov

  • Imajo protibakterijske, protiglivične in antiseptične lastnosti
  • Imajo oksigenacijske lastnosti (zvišujejo raven kisika)
  • Raziskave so pokazale, da terpeni pri razpršitvi v okolje zmanjšujejo količino kemikalij in bakterij, ki se prenašajo po zraku
  • Lastnosti terpenov lahko uničijo molekule neprijetnih vonjav, ali pa se nanje vežejo in vonj znižajo na bolj sprejemljivo raven

Mehanizem delovanja

Obstajajo trije mehanizmi delovanja, ki temeljijo na kemični in fizikalni naravi vsakega terpena in aktivnih sestavin v primerjavi z organskimi in anorganskimi hlapljivimi spojinami.

  • Adsorbcija - vse hlapne organske spojine in druge spojine, ki tvorijo neželene vonjave imajo faktor topnosti v aktivnih sestavinah ONA produktov. To omogoča, da se spojina sama raztopi v prisotnosti ONA učinkovn glede na kemično sestavo, temperaturo pH in tlak okolja.
  • Absorbcija - aktivne molekule v ONA izdelkih privlačijo ali pridejo v stik z kemikalijami z nizko molekularno težo ali hlapljivimi spojinami. Te se nato spojijo z aktivnimi sestavinami in na ta način se neprijetna vonjava odstrani.
  • Kemična reakcija - pri odstranjevanju vonjav s kemično reakcijo pride do trajne vezave molekul, ki sestavljajo neželen vonj in reaktivnih spojin v ONA izdelku. Ta mehanizem spremeni osnovne lastnosti vonjave in jo tako odstrani iz prostora.

Afiniteta različnih spojin z ONA je neposredno povezana z njihovo kemično sestavo in fizikalnim stanjem. Na primer - vodikov sulfit ima lahko veliko afiniteto do določenih mest aktivne sestavine ONA izdelka. Lahko se veže elektrostatično ali pa reagira odvisno od svoje relativne topnosti. To pomeni, da bodo različne sestavine nevtralizirane z enim mehanizmom v primerjavi z ostalima dvema, ali pa s kombinacijo vseh treh. Bistvo tega je, da ONA izdelki niso samo sredstvo za prikrivanje vonjav ampak ponujajo varen in učinkovit način za trajno odstranjevanje neprijetnih vonjav in drugih kemikalij.

Preberi več