Dinafem Purple Afghan Kush

Dinafem Purple Afghan Kush

26,00 €
Z DDV

Najlepša in najbolj presenetljiva indica

Št. semen
Količina

Purple Afghan Kush je Dinafemova najbolj impresivna in skrivnostna sorta konoplje. Nastala je s križanjem dveh velikanov Kush genetike, Purple Kush in Bubba Kush, slednji je potomec klona Bubba Kush izpred leta '98, presenetljivo pa nima arome in okusa, tipičnih za Kush. Diši po sveže narezanem ananasu. Purple Afghan Kush s pomirjujočim učinkom, ni samo hitro cvetoč in primeren za majhne prostore, ampak tudi najlepša in najbolj dehteča rastlina v vrtu.

 • 1. mesto v kategoriji "Outdoor", Cannaris Cup, Lanzarote, 2017
 • 3. mesto v kategoriji "Indica", Copa Cannazores, 2016
 • 1. mesto v kategoriji "Indica", Expogrow, 2015
 • 2. mesto, Copa MEga Cata Invernal MF, 2015
 • 3. mesto v kategoriji "Indoor Bio", Spannabis, Malaga, 2015

Morfologija

Dinafem Purple Afghan Kush je prava indica. Lahko bi pričeli z opisom, vendar lahko to pride pozneje, najpomembnejše je, da je brez dvoma najlepša in najbolj skrivnostna sorta konoplje, ki jo je Dinafem kadarkoli ustvaril. Široki listi valovito padajo čez cvetove in dajejo vtis, da jih negujejo. Medtem ko spodnji listi med cvetenjem ostanejo temnozeleni, pa zgornji dobijo prelepe vijolične, skoraj črne odtenke, ki naredijo Purple Afghan Kush presenetljivo skrivnostno in elegantno.

Ima kompaktno, grmičasto in srednje veliko strukturo s kratkimi vejami in je popolna izbira za gojenje na majhnih površinah. Vendar ne smete biti preveč samozavestni, saj je vse prej kot diskretna. Pravzaprav je osupljiva in hitro postane kraljica med vsemi rastlinami v vrtu. Tudi če bi ob njej rastla vitka in izjemno visoka Original Amnesia, bi Purple Afghan Kush prva pritegnila oči.

Donos

Dinafem Purple Afghan Kush ustvari izjemno goste in zelo smolnate cvetove, donos pa doseže 500g/m2. Količina in kvaliteta smole, ki jo rastlina ustvari, sta prav tako izjemni. Med cvetenjem postanejo vsi cvetovi in listi posuti z debelo plastjo lepljivih trihomov. Tako dobi Purple Afghan Kush veličastno bel/srebrn izgled, ki ustvari izjemen kontrast s čudovitimi modrimi, vijoličnimi in šklatnimi odtenki.

Aroma in Okus

Takoj za naravno lepoto sta okus in aroma najbolj presenetljivi značilnosti Purple Afghan Kush. Diši zelo sveže in sadno in spominja na sveže narezan ananas. Čeprav imajo njeni Kush predniki aromo zemlje in začimb, pa Dinafem Purple Afghan Kush oddaja aromo tropskega koktejla.

Efekt

Purple Afghan Kush utvari zelo prijeten občutek sprostitve. Visoka vsebnost THC nima nevzdržnega cerebralnega učinka, pomaga pa pri sproščanju mišic. Zagotovo ustvari dolgotrajen občutek umirjenosti, tako telesne, kot umske, ki pa ni premočan. Dinafem Purple Afghan Kush se pogosto uporablja v terapevtske namene.

Vzgoja

Rastlina je zelo enostavna za vzgojo. Brez težav lahko prenese izjemno vroče in suhe vremenske razmere. Količina vode za zalivanje, vendar ne pogostost zalivanja, morajo biti v primerjavi z drugimi sortami 10% nižje. Ne pozabite, da je bila neglede na tropsko aromo, ki jo oddaja, Purple Afghan Kush ustvarjena v gorah Hindu Kusha, zato lahko uspeva v suhih, ekstremnih podnebjih.

Potrebna pa je previdnost pri trajanju faze vegetacije. Ker je tako nizka rastlina, je v growboxu ali drugin prostorih za indoor gojenje rastlin priporočljivo podaljšati fazo rasti za približno 20 dni. To pomeni približno mesec in pol, preden se jo preklopi na cvetenje, ki traja 60 dni.

Lastnosti

 • Tip: feminizirana, fotoperiodna
 • Vrsta: indica dominantna
 • Genetika: Purple Kush x Pre'98
 • Primerna za: indoor in zunaj
 • Cvetenje: 9 tednov
 • Čas žetve: konec septembra/začetek oktobra
 • Donos indoor: 500g/m2
 • Donos zunaj: 600-800g/rastlino
 • Višina zunaj: 2,5m
 • THC: visok %
 • CBD: nizek %

Uradna stran izdelka: Dinafem Purple Afghan Kush

Uradna stran proizvajalca: Dinafem

.

Zaradi velikega povpraševanja niso vsa semena vedno na zalogi! V primeru, da semen ali izbrane opcije ni na zalogi, vas bomo na e-mail ali po telefonu obvestili o roku dobave.

.

Zbirateljska semena pošiljamo ločeno od ostalih artiklov iz ponudbe!

Vsa semena konoplje so namenjena v zbirateljske namene. Gojenje konoplje je v Republiki Sloveniji prepovedano. Podatki o posameznih lastnostih semen so izključno informativne narave.

Podjetje UFS d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti v primeru zlorabe semen.

Sorodni izdelki