Growth Technology Liquid Oxygen 1L

Growth Technology Liquid Oxygen 1L

12,50 €
Z DDV

Močna raztopina vodikovega peroksida za dodajanje kisika v hranilno raztopino

Količina

Growth Technology Liquid Oxygen je 11,9% raztopina vodikovega peroksida (H2O2). Uporablja se skupaj z mineralnimi gnojili in pripomore k hitrejši absorbciji hranil, hitrejši rasti tako korenin, kot tudi samih rastlin in pomaga preprečevati bolezni in okužbe.

Liquid Oxygen se v hranilni raztopini počasi sprošča in dodaja v vodo kisik, ki ga korenine nujno potrebujejo. Growth Technology Liquid Oxygen se ne sme uporabljati pri gojenju z organskimi gnojili, ker uniči tudi koristne mikrobe in glive.

Growth Technology Liquid Oxygen se lahko uporablja tudi za pripravo substratov kot sredstvo za sterilizacijo in pri ponovni uporabi substratov in prsti po okužbi z raznimi škodljivimi glivami. Če je v zemlji prisotna gliva Fusarium in bi radi naslednje leto ponovno posadili rastline na isto mesto, najprej substrat dobro namočimo z Liquid Oxygen in nekaj dni pustimo učinkovati, nato pa v zemljo vmešamo vermikompost (deževnikove iztrebke) ter močan bioinokulant (na primer Organics Nutrients Big Plant) ter mikorizne glive in pustimo, da zemlja nekaj časa počiva. Nato zalijemo z močnim kompostnim čajem in pripravimo za sajenje ali presajanje.

Growth Technology Liquid Oxygen se lahko tudi razredči do koncentracije 3% (1:4) in uporabi foliarno za preprečevanje nastanka bele plesni in Botrytisa (bud rot). Metoda je učinkovita predvsem pri gojenju v zaprtih prostorih, za zunaj pa je bolj priporočljiva foliarna uporaba kompostnega čaja ali drugih specialnih pripravkov za zatiranje plesni.

Growth Technology Liquid Oxygen je tudi generalno učinkovito sredstvo za čiščenje in je primeren tako za spiranje samih cvetov pred sušenjem, saj kontaktno uniči spore in že razvite nastavke plesni, kot tudi orodja in growboxov.

Prednosti

 • Učinkovit in vsestranski produkt
 • Izboljša rast korenin
 • Primeren za uporabo v vseh substratih in gojenju z mineralnimi gnojili
 • Zelo učinkovit v boju proti plesnim in boleznim
 • Pospeši absorbcijo hranil
 • Zmanjša porabo gnojil
 • Zelo učinkovit v hidroponičnih sistemih, predvsem aeroponiki

Uporaba in doziranje

 • Lahko se uporablja skozi celo življenjsko obdobje rastline, od klitja do žetve
 • Ne uporabljajte skupaj z organskimi gnojili (Plagron Alga Grow / Bloom, Biobizz izdelki, B.A.C. Organic Grow / Bloom, BioCanna, Organics Nutrients...)
 • Uporabite 1ml Liquid Oxygen na liter vode pri vsakem zalivanju ali menjavi hidroponične hranilne raztopine
 • Hranite v dobro zaprti originalni embalaži na hladnem mestu izven dosega otrok in živali

Uradna stran izdelka: Growth Technology Liquid Oxygen

Uradna stran proizvajalca: Growth Technology