Canna Flush 1L

11,10 €
Z DDV

Raztopina za izpiranje ostankov gnojil in soli iz zemlje in nakopičenih odvečnih substanc iz rastlin. Flushing solution.

Količina

Canna Flush je vrhunska raztopina za flushing substratov in samih rastlin. Odvečna gnojila in soli, ki se kopičijo v substratih lahko pripeljejo do problemov pri črpanju in presnovi hranil ter lahko pripelje do nedostopnosti posameznih hranil (nutrient lockout).

Canna Flush odstrani odvečna gnojila, ne da bi škodil mikroflori v substratu ali poškodoval korenine ali cele rastline, uporabljamo pa ga lahko v vseh substratih in hidroponičnih sistemih. Zasnovan je za uporabo s sistemi "drain to waste".

Navodila za uporabo

  • V zemlji, šoti, kokosu in drugih organskih mešanicah
  • Razredčite 20ml koncentrata na 10l vode (1:500) in zalivajte, dokler voda ne prične odtekati. Temeljito zalijte s tako količino mešanice, da namočite celoten substrat in da odteče vsaj 20% raztopine.
  • Ob naslednjem zalivanju zalijte samo z vodo s pravilno pH vrednostjo in zopet pustite, da odteče vsaj 20% vode.
  • Zatem lahko nadaljujete z običajnim režimom gnojenja.

V hidroponičnih sistemih uporabite Canna Flush do dva tedna pred žetvijo. Enkrat tedensko napolnite rezervoar z mešanico 40ml na 10l vode, naslednji dan zamenjajte z navadno vodo in nato nadaljujte z običajnim režimom gnojenja.

Canna Flush je primeren za izpiranje intertnih substratov kot je hidroton (glinopor, Clay Pebbles). Razredčite 40ml koncentrata na 10l vode (1:250) in namakajte 24 ur. Po temeljitem spiranju je medij pripravljen na novo uporabo.