Advanced Nutrients B-52 4L

Advanced Nutrients B-52 4L

137,50 €
Z DDV

Spodbujevalec (booster) za zadnje tedne cvetenja z vitaminom B, morskimi algami in folno kislino. Zmanjšuje stres pri presajanju in ukoreninjanju potaknjencev.

Količina

Advanced Nutrients B-52 je spodbujevalec cvetenja z ekstraktom morskih alg in trave. Vsebuje folno kislino in vitamine B2, B3 in B7, ki pomembno vplivajo na zdravje rastlin in obilnejši donos.

B-52 ugodno deluje na mlade rastline in potaknjence ter povečuje uspeh pri presajanju in kloniranju.

Dodajanje vitaminov rastlinam lahko pomembno vpliva na kvaliteto in količino pridelka.

Primerjalna študija raziskovalcev in preizkuševalcev v podjetju Advanced Nutrients je pokazala da:
- folna kislina ohranja zdrav metabolizem in DNA rastlin, ker pa se pod močnimi lučmi hitro razkroji, jo je potrebno redno dodajati.
- folna kislina poveča težo in kvaliteto pridelka.
- je vitamin B5 bistvenega pomena pri celičnih procesih.
- vitamin b1 (tiamin) pomaga rastlinam presnavljati in ustvarjati ogljikove hidrate. Tako imajo rastline dovolj energije za bujno rast in proizvodnjo cvetov in eteričnih olj. Prav tako izboljša presnovo fosfatov, ki so osnovno hranilo za tvorbo plodov in cvetov. Vitamin B1 aktivira sistemsko pridobljeno odpornost (proces podoben odzivu človeškega telesa na cepivo) in zmanjša možnost okužb. Z vnosom tega vitamina se izboljša tudi struktura in razvoj korenin, s tem pa rastline lažje absorbirajo hranila in so odpornejše na stres.

Lahko se uporablja v zemlji, šoti, kokosu, mešanih substratih ali hidroponiki.

Doziranje: 2ml/l pri vsakem zalivanju v fazi cvetenja. Pri presajanju in za pomoč pri ukoreninjanju potaknjencev uporabite manj kot 1ml/l. Lahko se uporablja v kombinaciji z izdelki drugih proizvajalcev.