Advanced Nutrients Flawless Finish 250ml

Advanced Nutrients Flawless Finish 250ml

5,90 €
Z DDV

Raztopina za izplakovajne in čiščenje. Vrhunska "Flushing" tekočina, ki pomaga rastlini, da pred žetvijo izloči do 85% odvečnih soli in mineralov iz cvetov ali sadežev.

Količina

Advanced Nutrients Flawless Finish je namenjen vsem, ki bi radi izboljšali kvaliteto pobranih plodov večmesečnega trdega dela. Rastline med rastjo absorbirajo tudi nezaželene elemente in večje količine hranil, ki jih ne morejo učinkovito uporabiti in se nato nalagajo v listih in cvetovih. Te snovi lahko povzročijo neprijeten okus in vonj pridelka, v najslabšem primeru pa tudi spremenijo lastnosti samega cveta ali ploda ter neugodje pri zaužitju. Zato je za dobre rezultate potrebno rastline, predvsem tiste, ki so bile gnojene z mineralnimi gnojili, pred žetvijo izprati s primerno "flushing" raztopino.

Običajna metoda izpiranja je zalivanje z navadno vodo, brez dodanih gnojil, približno dva tedna pred žetvijo. Vendar pa to rastline izčrpa in ustavi njihovo rast v ključnih dnevih zorenja. Na ta način se zmanjšata kakovost in količina pridelka, rastline pa tvorijo tudi manj smol, terpenov in eteričnih olj, ki so nujni za res vrhunski pridelek.

Flawless Finish vsebuje širok nabor kelatov, ki nase vežejo prosta hranila, minerale in soli. Ti se nato na več načinov izločijo iz rastline, ta pa do konca življenjskega cikla porablja zaloge hranil v listih in ostalih tkivih. Ob koncu izpiranja bo v rastlini vsaj 85% manj prostih učinkovin, ki bi lahko vplivale na okus in kvaliteto pridelka.

Z uporabo Advanced Nutrients Flawless Finish bo sušenje pridelka lažje, le-ta bo bolj odporen na plesni, okusnejši in boljšega vonja.

Lahko se uporablja v zemlji, šoti, kokosu, mešanih substratih ali hidroponiki. 

Doziranje: 2ml/l vode vse dni izpiranja pred žetvijo. Izpiranje naj traja vsaj 4 dni, priporočljivo pa je od 10-14 dni.