Seznam izdelkov po proizvajalcu Fast Buds

Zbirateljska semena konoplje ene najprepoznavnejših semenskih bank na svetu. 

Fast Buds je ena izmed najprepoznavnejših in najbolj inovativnih semenskih bank, čeprav je na trgu šele od leta 2014. Najbolj so znani po pestri ponudbi autoflower vrst konoplje, imajo pa v ponudbi tudi fast flowering semena. Najbolje prodajane so sorte ameriškega porekla, ki tvorijo osnovo Fast Buds genetike. Vsekakor je Fast Buds semenska banka, na katero je potrebno biti pozoren.

Ekipa Fast Buds

Celotna zgodba je začela nastajati dolgo pred tem, ko je ekipa postala znana pod imenom Fast Buds. Takrat autoflower sorte niso bile popularne, vendar so ustanovitelji Fast Buds videli velik potencial tovrstne genetike, zato so v svoji garaži pričeli eksperimentirati in ustvarjati prve hibride.

Prepoznavnost in prodor na trg

Po formiranju ekipe in blagovne znamke, je Fast Buds čakala dolga in zahtevna pot, saj je bilo na Nizozemskem in v Španiji že veliko semenskih bank, ki so ponujale odlične izdelke. Navkljub temu je bila ameriška genetika nekaj novega in neznanega za evropske gojitelje, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo zanimanje naraslo. Leta 2014 so podpisali prve distribucijske pogodbe in semena Fast Buds so se pričela pojavljati v trgovinah po celi Evropi.

Ko so pridelovalci začeli eksperimentirati s Fast Buds autoflowerji, so spoznali očitne prednosti moderne autoflower genetike in stvari so se pričele hitro spreminjati. Leto 2015 je bilo eno najpomembnejših v zgodovini Fast Buds. V pričetku leta so dali na trg eno najbolje prodajanih sort na svetu - Girl Scout Cookies Auto. V tem trenutku so že bili znani kot semenska banka, ki je prva pripeljala ameriško autoflower genetiko v Evropo. Nekaj mesecev zatem so lahko predstavili svoje sorte celemu svetu, ko so se prvič udeležili mednarodnega sejma na področju konoplje - Spannabis. Predstavitev je bila tako uspešna, da so se pričeli udeleževati vseh najpomembnejših sejmov po celi Evropi.

Naslednja eksplozivna novost je prišla leta 2016 v obliki Gorilla Glue Auto. V nekaj mesecih je postala prodajna uspešnica in je še danes znana kot najbolje prodajan autoflower vseh časov. Ampak to je bil šele pričetek velikega uspeha.

Mednarodna partnerstva

Dober glas se je hitro razširil in širitev na druge trge je bila neizbežna. Ekipa je opazila veliko povpraševanje južnoameriških pridelovalcev, ki so želeli preizkusiti Fast Buds autoflowerje. Na enem od potovanj v Čile je izvršni direktor Stan spoznal Cristiana Medino, zelo znanega podjetnika na področju konoplje. Njuno prijateljstvo je pripeljalo do odličnega partnerstva, ki jim je omogočilo sodelovanje na najpomembnejših sejmih v Južni Ameriki in odprtje prve pisarne v Santiagu de Chile.

Po prvem sejmu v Torontu leta 2017, so sklenili partnerstvo z Xotic Genetics, kar jim je dalo priložnost, da se počasi razširijo v Severno Ameriko. Nekaj mesecev kasneje so se udeležili HighTime Cannabis Cup v San Franciscu, kjer so lahko pričeli sodelovati z več priznanimi semenskimi bankami iz Kalifornije in Oregona.

Zmagovalna genetika

Zahvaljujoč ekipi Fast Buds, ki je noč in dan garala, da bi ustvarila najboljše autoflowerje na trgu, se je ves trud povrnil, ko je leta 2019 njihov Blackberry Auto zasedel 1. mesto na tekmovanju "Autoflower Cup" v Oregonu, ZDA.

Fast Buds so od leta 2016 na različnih tekmovanjih osvojili več kot 20 različnih nagrad in priznanj, med drugim

  • Copa Secreta - 2015, Chile.
  • Copa Canábica Litoral de los Poetas - 2016, 2017, 2018 Chile.
  • Best Seedbank - India/Sativa Trade 2022
  • Best Autoflower  - Cosecha Cup 2022
  • Best Sativa Strain - Autoflowering World Cup 2022 za Gorilla Punch Auto
  • Best Autoflowering Seed Bank - Growdiaries Poty Cup 2022

Še preden so se tega dobro zavedli, so bila njihova semena na voljo v več kot 1000 trgovinah in v več kot 35 državah. Njihove sorte so še vedno pobirale nagrade na številnih prireditvah, zato so hitro postali najbolj prepoznavna autoflower semenska banka na svetu.

V čem je skrivnost?

Skrivnega recepta sicer ni, je pa strast celotne ekipe Fast Buds tista, zaradi katere so najboljši na svojem področju. Za to sta potrebna čas in predanost, predvsem pa sposobnost prepoznati in izbrati najboljšo genetiko. V začetku je bila njihova prednost dostop do najboljše kalifornijske genetike, ki jo je bilo takrat skoraj nemogoče najti in o kateri so izkušeni pridelovalci lahko le sanjali. Zato so tvegali in pričeli s trdim delom.

Pri autoflowerjih je vse odvisno od izbora rastlin. Različni gojitelji dajejo med selekcijo prednost različnim karakteristikam, Fast Buds pa imajo svoje standarde. Na podlagi dolgoletnih izkušenj se osredotočajo na izbiro največjih, najmočnejših in na splošno genetsko najboljših rastlin. Najboljša genetika je seveda najpomembnejši del ustvarjanja in žlahtnenja autoflowerjev, Fast Buds pa izstopajo s tem, da ne pristanejo na nič drugega kot popolnost.

Autoflower skupnost

Fast Buds so od leta 2010 prehodili dolgo pot. Podpora in povratne informacije gojiteljev autoflowerjev so jim pomagale oblikovati in določiti cilje. Iz lastnih napak so se veliko naučili, zato so lahko izpopolnili metode križanja, zato so bolje pripravljeni kot kdaj koli prej.

Trdo delo se jim je obrestovalo in naslednja vrhunska sorta Gelato Auto je končno dobila prepoznavnost, ki ji pripada. Z do 26% THC je naredila velik vtis in postala najmočnejši autoflower na trgu. Zato je bila tudi večkrat omenjena v različnih publikacijah na temo konoplje po celem svetu. Leta 2021 je Fast Buds postala največja autoflower semenska banka z več kot 1000 prodajnimi mesti na vseh celinah.

Fast Buds resnično verjamejo, da autoflower sorte še niso dosegle svojega polnega potenciala in da se je moč o njih še veliko naučiti. Celotni autoflower skupnosti želijo vse najboljše in upajo, da bo cvetela še naprej, zato je eden njihovih glavnih ciljev zagotavljanje odličnih storitev, ter vodenje strank skozi celoten proces od semena do žetve.

Prihodnost Fast Buds

Prihaja nov val legalizacije konoplje, zato se Fast Buds trudijo še bolj kot prej. Med pandemijo so izkoristili priložnost, da so svoj čas usmerili v vzpostavitev večjih in boljših proizvodnih obratov v različnih državah, kar jim je dalo tudi več časa za razvoj in raziskave, ki bodo svetu pokazale pravi potencial autoflower genetike.

Ekipa Fast Buds resnično verjame, da ponujajo najboljša autoflower semena na trgu, kar lahko vsak preveri sam. To bodo počeli dokler bodo lahko, pri čemer pa bodo imeli vedno v mislih njihov glavni cilj: spremeniti dojemanje konoplje in biti najboljši v temu, kar počnejo.