Seznam izdelkov po proizvajalcu Dutch Passion

Ena najstarejših in najbolj priznanih semenskih bank na svetu.

Dutch Passion je ena najstarejših in ena redkih še obstoječih iz kroga prvih semenskih bank, ki so nastale ob pričetku razvoja genetike, ki jo poznamo danes. Kupcem ponuja pestro izbiro originalnih sort konoplje in nekatere izmed najboljših novih hibridov. Na voljo so tako feminizirana, kot tudi regularna semena. Dutch Passion je z delovanjem pričel leta 1970, semenska banka pa je uradno postal 1987.

Poslovna načela Dutch Passion

  • najprej izberejo in vzgojijo konopljo z najboljšo genetiko, kar omogoči gojiteljem, da lahko tudi sami izkoristijo prednosti vzgoje najboljših sort.
  • nenehno izboljšujejo svoje znanje in izdelke. V 90' so prvi na trgu ponudili feminizirana semena, nedavno pa postavili še najvišje standarde feminiziranih autoflowering sort. Dutch Passion se nikoli ni bal prekršiti ustaljenih praks, da bi lahko ponudil še boljša semena.
  • strankam nudijo vrhunsko podporo in s tem odlično uporabniško izkušnjo. Ker že desetletja ponujajo samo semena najvišje kvalitete, se jim je uspelo ves ta čas ohraniti na vrhu seznama najboljših semenskih bank, čeprav je konkurenca na tem področju postala ogromna. V primeru nezadovoljstva strank, so jim vedno na voljo in se po najboljših močeh potrudijo odpraviti težavo.
  • Katalog sort Dutch Passion ni bil nikoli večji in pestrejši, kot je dandanes. Ker so predani ohranjanju le najboljše genetike in vrhunski podpori kupcem, ostajajo najbolj priljubljena semenska banka mnogih gojiteljev v rekreativne in medicinske namene.

Vrednote Dutch Passion

Že na začetku so spoznali, da dobra uporabniška izkušnja in odlična podpora kupcem ne pomenita nič brez kvalitetnih semen. Dolga leta obstoja in dela so jim omogočila, da so si ustvarili ogromno mrežo najboljših gojiteljev in ostalih profesionalcev v industriji konoplje. Vsaka sorta je skrbno izbrana in proizvedena po najvišjih standardih. Mnoge sorte Dutch Passion so bile večkrat nagrajene in se smatrajo kot ene najboljših v zgodovini. Original White Widow, Blueberry, Skunk #11, Power Plant in Mazar so samo nekatere izmed znamenitih Dutch Passion sort. Tudi mnoge novonastale semenske banke uporabljajo Dutch Passion sorte kot osnovo za svojo genetiko.

Mnoge legendarne sorte so še vedno prav tako popularne, kot so bile v 80' in 90' in nekatere na voljo v feminizirani in regularni obliki. Dutch Passion se osredotoča na proizvodnjo stabilne, konsistentne in visokokvalitetne genetike. Običajno je v repertoarju približno 50 sort.

Če naletijo na novo sorto konoplje vrhunske kvalitete, bo le ta našla mesto v zbirki, čeprav včasih na škodo kakšne manj popularne sorte. Na ta način je v katalogu vedno velika izbira samo najboljših in najbolje prodajanih semen. Vsaka nova sorta mora biti resnično kvalitetna, da postane nova članica zbirke. Zaupanje ekipe Dutch Passion v nova semena je tako veliko, da jih izbrani gojitelji najprej preizkusijo in v živo predvajajo dnevnik gojenja, šele nato lahko gredo v redno prodajo. Le redke druge semenske banke ponujajo tako transparenten pregled nove genetike in Dutch Passion se nadeja, da je to zaupanja vreden pokazatelj kvalitete njihovih semen in odnosa do kupcev.

Zaupanja vredna semenska banka

Zbirateljska semena Dutch Passion so vredna zaupanja, saj so proizvedena po najvišjih standardih kakovosti, podjetje pa je eno od vodilnih v industriji konoplje. Mnoge stranke jim zaupajo že vrsto let z zavedanjem, da bo ekipa Dutch Passion vedno na voljo in v malo verjetnem primeru težav z njihovimi semeni hitro ukrepala. Statistika kaže, da je število težav v primerjavi s tisoči in tisoči prodanih semen zelo nizko, saj dobijo v povprečju le eno pritožbo na teden. Čeprav je to zelo malo za tako veliko semensko banko s tako pestro ponudbo semen, se vseeno trudijo kvaliteto še izboljšati. Dosegljivi so na različne načine, preko e-maila, telefonskega klica, Skypa ali preko internetnih forumov.

Cilj Dutch Passion je ostati zaupanja vreden partner vsem samooskrbnim rekreativnim gojiteljem, seveda pa tudi profesionalnim, ki vzgajajo konopljo v medicinske namene. Zaupanje jim je uspelo ustvariti z vrhunskimi sortami, ter podporo strankam. Nekaterim gojiteljem je uspelo preizkusiti celotno paleto ponudbe Dutch Passion semen. Tako so pridobili vpogled v kakovost in subtilne razlike najrazličnejših sort v ponudbi.

Nastanek Dutch Passion

Dutch Passion je uradno nastal leta 1987 v Amsterdamu, čeprav segajo korenine v leto 1972, ko je ustanovitelj Dutch Passion, Henk van Dalen pričel gojiti konopljo za lastne potrebe. Henk je imel prednost, ker je med 1970 in 1976 študiral biologijo na Univerzi v Amsterdamu. V tem času je obiskoval tudi predmet Farmakologija in preučeval učinek pshadelikov in drugih drog. Henk je z branjem in raziskovanjem nadgrajeval znanje, pridobljeno med študijem in kmalu postal eden prvih priznanih gojiteljev.

Uporabil je semena konoplje, ki jih je dobil iz Tajske in Nigerije in pričel te sorte križati s sortami, na katere je naletel v vedno večji skupnosti gojiteljev, zanesenjakov in strokovnjakov. Njegov sloves je nezadržno rasel in hitro je postalo jasno, da je kvaliteta konoplje vzgojene iz Henkovih semen, veliko boljša od uvožene iz Azije, Afrike in drugih držav. V zgodnjih osemdesetih je Henk s semeni že oskrboval peščico drugih gojiteljev. Passion #1, ki je bila takrat znana kot Amstel Gold, je dosegla 18% vsebnosti THC in se tako postavila ob bok z najboljšo konopljo tistega časa - znamenito Chitral, ki raste v Pakistanski Himalaji.

To je bil pomemben čas za industrijo konoplje. Ljudje so pričeli spoznavati, da se ni potrebno več zanašati na uvoz za najboljšo konopljo. Zgodnje delo Henka in podobnih gojiteljev je pokazalo, da lahko s pravimi semeni ljudje enostavno sami vzgojijo konopljo, ki je enako kvalitetna, če ne še bolj, kot tista iz glavnih izvoznic. Takrat se je pričela razvijati kultura domače in samooskrbne vzgoje konoplje.

Henk je delo nadaljeval in leta 1988 odprl coffeeshop po imenu Homegrown Fantasy. To je bil prvi coffeeshop na Nizozemskem, ter posledično na svetu, ki je prodajal izdelke iz konoplje, izdelane izključno na Nizozemskem. Dandanes ima dotični coffeeshop novega lastnika in nima več povezave z Dutch Passion. Henkova ugled in prepoznavnost sta močno zrastla, ko je postal zmagovalec High Times tekmovanja s svojo originalno Haze/Skunk. Takrat kategorija "semenska banka" še ni obstajala in tako so bili coffeeshopi tisti, ki so javnosti predstavljali rezultate križanja in proizvodnje semen.

Henku je kmalu postalo jasno, da bodo uživalci v rekreativne in medicinske namene lahko brez težav sami vzgjali konopljo iz semen. Dandanes je domača pridelava popolnoma običajna, vendar je bilo v osemdesetih nenavadno samo pomisliti, da bo temu nekoč tako. Henk je z vsem svojim znanjem in povezavami leta 1987 ustanovil Dutch Passion Seed Company. Njegova filozofija je bila, da s srcem in strastjo strankam ponudi najboljša semena. To je ostala politika Dutch Passion do danes.