Plagron Promix 50L

Plagron Promix 50L

15,50 €
Z DDV

Plagron Promix je sestavljen iz skrbno izbranih različnih vrst šote.

Količina

V mešanici vermikomposta (worm castings, iztrebki deževnikov),črne in bele šote ter šotnih vlaken lahko rastline vzgajamo od začetka ali pa jih vanjo presadimo.

Substrat je 100% organski in ne vsebuje mineralnih gnojil. Rastline je potrebno pričeti dognojevati od prvega dne dalje. Vermikompost poskrbi za bogato bakterijsko mikrofloro, ki prične z razgrajevanjem organskega materiala v mešanici. Za gnojenje se zato odsvetuje uporaba mineralnih gnojil, ki bi lahko negativno vplivala na bakterijsko kulturo in  povzročila nezaželene posledice.

Za povečanje oskrbe korenin s kisikom in boljše odvajanje vode lahko Plagron Promix zmešamo z do 40% perlita, vendar je potrebno temu primerno prilagoditi pogostost zalivanja in količino hranil.

Substrate pošiljamo izključno z DPD in po predhodnem dogovoru. Doplačilo poštnine je 12EUR za vsako 50L vrečo substrata in 7 EUR za 20/25L vrečo.

Substrate dostavljamo tudi sami po predhodnem dogovoru. Minimalna količina za dostavo je 10 50L vreč za S in J primorsko ter Furlanijo Julijsko Krajino, za ostalo Slovenijo in Italijo pa po dogovoru.