Plagron Perlit 60L

Plagron Perlit 60L

20,10 €
Z DDV

Perlit se v vrtnarstvu uporablja za izboljšanje substratov.

Količina

Je ekspandirana vulkanska kamnina, ki izboljša zračnost in strukturo substrata ter preprečuje zastajanje odvečne vode. Uporablja se ga tudi za rahljanje preveč kompaktne prsti, v kateri je preveč gline.

Je material naravnega izvora, ne vsebuje hranil ali soli in ne škoduje okolju. Poskrbi za boljšo preskrbo korenin s kisikom in vodo. Z mešanico perlita in organskega substrata (šota, kokos, kompost,...) lahko pomembno vplivate na dodano količino gnojil, ki jih uporabite v celotnem ciklu rasti.

V kvaliteten substrat ali doma pripravljeno mešanico prsti, komposta ali humusa se lahko zmeša tudi do 50% perlita. Ker ne zadržuje vlage je pri mešanicah z visoko vsebnostjo perlita potrebno pogostejše zalivanje. Za skrbne vrtnarje je to priložnost, da s svežo deževnico ali prezračeno vodo koreninam priskrbijo nujno potreben kisik.

Substrate pošiljamo izključno z DPD in po predhodnem dogovoru. Doplačilo poštnine je 12EUR za vsako 50L vrečo substrata in 7 EUR za 20/25L vrečo.

Substrate dostavljamo tudi sami po predhodnem dogovoru. Minimalna količina za dostavo je 10 50L vreč za S in J primorsko ter Furlanijo Julijsko Krajino, za ostalo Slovenijo in Italijo pa po dogovoru.