Plagron Perlit 10L

Plagron Perlit 10L

4,90 €
Z DDV

Perlit se v vrtnarstvu uporablja za izboljšanje substratov.

Količina

Je ekspandirana vulkanska kamnina, ki izboljša zračnost in strukturo substrata ter preprečuje zastajanje odvečne vode. Uporablja se ga tudi za rahljanje preveč kompaktne prsti, v kateri je preveč gline.

Je material naravnega izvora, ne vsebuje hranil ali soli in ne škoduje okolju. Poskrbi za boljšo preskrbo korenin s kisikom in vodo. Z mešanico perlita in organskega substrata (šota, kokos, kompost,...) lahko pomembno vplivate na dodano količino gnojil, ki jih uporabite v celotnem ciklu rasti.

V kvaliteten substrat ali doma pripravljeno mešanico prsti, komposta ali humusa se lahko zmeša tudi do 50% perlita. Ker ne zadržuje vlage je pri mešanicah z visoko vsebnostjo perlita potrebno pogostejše zalivanje. Za skrbne vrtnarje je to priložnost, da s svežo deževnico ali prezračeno vodo koreninam priskrbijo nujno potreben kisik.

Substratov ne pošiljamo po Pošti Slovenije ali DPD ampak dostavljamo sami po dogovoru. Minimalna količina za dostavo je 10 50L vreč za S in J primorsko ter Furlanijo Julijsko Krajino, za ostalo Slovenijo in Italijo pa po dogovoru.