SPLOŠNI POGOJI IN ZASEBNOST

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Urban-Farmer.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino Urban-farmer.si (v nadaljevanju “ponudnik”) upravlja podjetje UFS d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici, ID za DDV SI23931965. Poslovanje trgovine, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem so urejeni s splošnimi pogoji poslovanja.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. Podatke o podjetju UFS d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),

2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3. Bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,

4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

7. Način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

8. Časovno veljavnost ponudbe,

9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

10 Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAKUP V SPLETNI TRGOVINI

Splošno

Naročilo se sklepa samo v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. 

Cene izdelkov in dostave (poštnine) so v evrih (EUR) z vključenim DDV. Naročilo (pogodba) se sklepa v slovenskem jeziku. Cene veljajo na dan naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cenika brez predhodne najave.

V besedilu, opisu, ceni in drugih besedilih na strani lahko pride do napak, za katere se vam vnaprej opravičujemo in zagotavljamo, da jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Fotografije izdelkov so pridobljene s strani proizvajalcev artiklov, zaradi sprememb embalaže in grafične podobe pa vizuelna identičnost ni zagotovljena. 

V primeru kakršnekoli napake, težave ali nejasnosti pri naročilu ali izvedbi naročila, se stranko nemudoma obvesti po e-pošti ali telefonu, odvisno od podatkov, ki jih je stranka posredovala. Kupcu pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Zavrnitev naročila:

UFS d.o.o. lahko v primeru, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu v skladu s podatki, ki jih je kupec posredoval.

Naročilo se zavrne, če ni oddano s pravili nakupa.

Plačilni pogoji:

Naročeno blago lahko potrošnik po prejemu povzetka naročila plača na sledeče načine:

1. Plačilo po predračunu, ki se izvede na TRR podjetja (bančno nakazilo). Naročilo bo izvedeno po prejemu plačila na TRR podjetja. Za hitrejšo obdelavo lahko potrošnik posreduje kopijo izvršenega plačila na e-naslov info@urban-farmer.si.

2. Plačilo po povzetju (gotovinsko plačilo dostavni službi); ob plačilu po povzetju dostavni službi DPD in Pošta Slovenije zaračunata stroške vplačila glede na vrednost odkupnine (vrednost odkupnine je opredeljena pri točki "Cena dostave").

3. Kreditna kartica (Visa, Mastercard, AMEX,...); Plačilo je možno s kreditnimi karticami MasterCard, Visa in AMEX.

Po izbiri Plačaj sedaj v "povzetku naročila" na www.urban-farmer.si, se samodejno odpre varno okolje za plačevanje s kreditnimi karticami (PAYPAL).

Vpišite zahtevane podatke: imetnika kartice, številko kartice (VNAŠATE BREZ PRESLEDKOV!), CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice.

V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu, se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice ter nas o tem nemudoma obvestite.

Prevzem in dostava:

Prevzem blaga je možen tudi v trgovini na Bratuževi ulici 13A v Šempetru pri Gorici v skladu z urnikom obratovanja. Blago se lahko po dogovoru dostavi na drugo vnaprej dogovorjeno mesto.

Cena dostave z DPD v Slovenijo: Cena dostave do skupnega zneska naročila 49,99 eur je 4,00EUR z vključenim DDV, nad to višino naročila pa je brezplačna.

- Ob plačilu po povzetju DPD zaračuna stroške vplačila glede na vrednost odkupnine:

Pri znesku do 250EUR znaša strošek 1,5EUR + DDV

Pri znesku nad 250EUR do 500EUR znaša strošek 2,2EUR + DDV

Pri znesku nad 500EUR do 1000EUR znaša strošek 3,8EUR + DDV

Pri znesku nad 1000EUR do 2500EUR znaša strošek 8,15EUR + DDV

Cena dostave s Pošto Slovenije v Slovenijo:

- Cena dostave do skupnega zneska naročila 49,99 eur je 4,00 eur, nad to višino naročila pa je brezplačna.

- Ob plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna stroške vplačila glede na vrednost odkupnine:

pri znesku odkupnine do 98,00 EUR znaša provizija 1,05EUR +DDV

pri znesku odkupnine nad 98,00 EUR do 501,00 EUR znaša provizija 1,07% + DDV od zneska odkupnine

pri znesku odkupnine nad 501,00 EUR znaša provizija 5,36 EUR + 0,2% +DDV od zneska odkupnine

Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo. Pošiljka je poslana preko Pošte Slovenije, kar pomeni, da vam paket dostavi lokalna izpostava Pošte Slovenije, odkupnino pa plačate poštarju ali v poslovanici Pošte Slovenije.

Po plačilu se naročeno blago dostavi kupcu skladno s pravili in ceno dostave.

Cena dostave za dostavo v druge države se izvede proti doplačilu, ki ga potrošniku na željo posredujemo na elektronski naslov.

Račun

Kupec prejme račun skupaj s poslanimi izdelki.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec lahko v roku 14 dni brez navajanja razlogov kupljen izdelek vrne. O tem mora o tem obvestiti ponudnika (pisno na naslov UFS d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici; ali po e-pošti na info@urban-farmer.si). Potrošnik ima v skladu s 1. odstavkom 43/č člena ZVPot pravico, da prejeto blago vrne v roku 14 dni po sporočilu iz 1. odstavka 43/č člena ZVPot oz. po sporočilu o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe / naročila najdete TUKAJ

Izdelek mora biti vrnjen na naslov UFS d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici, nepoškodovan, v celoti in v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun. Stroške pošiljanja nosi kupec. Če je bila kupnina že poravnana, ponudnik v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu kupcu vrne kupnino na transakcijski račun. 

Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo.

Pravica do odstopa od pogodbe ne velja za prilagojene ali po posebnih zahtevah izdelane artike.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

REKLAMACIJE IN VRAČILA

Potrošnik lahko v primeru, da je prejel poškodovano blago ali napačno vrsto v primerjavi z naročenim, to blago reklamira. Izpolniti je potrebno Obrazec za reklamacijo in ga skupaj s kopijo računa poslati na naslov UFS d.o.o., Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici.

V primeru reklamacije lahko potrošnik v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo izdelka, popravilo ali vračilo kupnine.

Vrnjeno blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen pa mora biti originalen račun. Možnost vračila izdelkov ne velja, če niso pa pakirani v originalni embalaži.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru da kupec ob prevzemu pošiljke ugotovi, da so izdelki poškodovani, nedelujoči ali nepopolni, lahko artikel ob predhodnem obvestilu na telefonsko številko 031 420 440 ali e-naslov info@urban-farmer.si vrne na naslov UFS d.o.o, Bratuževa ulica 13A, 5290 Šempeter pri Gorici. V tem primeru stroške pošiljanja krije ponudnik. Obe strani se sporazumno dogovorita o morebitni zamenjavi izdelka ali vračilu kupnine.

Škoda

Ponudnik ni odgovoren za škodo, ki nastane ob nepravilni, neodgovorni ali malomarni uporabi artiklov.

Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Kontaktirajte nas na telefon +386 31 420 440 ali pišite na info@urban-farmer.si. Če iz kateregakoli razloga sporazumna rešitev ni mogoča, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Novi Gorici.

Garancija in servis:

- Predložitev računa ob uveljavljanju garancije.

- Garancija praviloma velja eno leto, razen za potrošni material, kjer garancija ne velja.

- Tovarniške napake se v garancijskem roku odpravijo brezplačno.

Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela ...) garancija ne velja. Garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju ali pri uporabi neoriginalnih delov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

UFS d.o.o. kot upravitelj spletne trgovine urban-farmer.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja in pošiljanja izdelkov zbiramo sledeče uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabniki lahko vnesete v obrazce v spletni trgovini.